Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uručio je u Jugoslovenskoj kinoteci priznanje "Kulturni obrazac" ustanovama i pojedincima za posvećeni rad u oblast kulture.

Vukosavljević je napomenuo da priznanje "Kulturni obrazac" ima za cilj da podseti na sve koji su znani i neznani srpskoj javnosti i svoje živote provode kao kulturni delatnici u svojim sredinama.

Jedan od dobitnika priznanja je i Gradska uprava u Vranju, a nagradu je u ime Grada primila gradska većnica Zorica Jović. Ona je rekla da je realizacijom brojnih projekata, posebno uz podršku Ministarstva kulture Vlade RS, Grad Vranje značajno promenio i unapredio kulturnu sliku grada i juga Srbije.

“Rekonstruisano i opremljeno Pozorište, obnovljeni objekti Muzeja, rodne kuće Bore Stankovića, održane brojne referentne manifestacije, kao i članstvo u UNESCO Mreži kreativnih gradova u oblasti muzike, pokazatelj su da se krećemo u dobrom smeru, ka afirmaciji Grada Vranja kao kulturnog centra Pčinjskog okruga”, rekla je Zorica Jović prilikom uručenja priznanja.

TK

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240