Pod pokroviteljstvom Grada, a u organizaciji Udruženja ,,Dokument 06'', Pozorišta ,,Bora Stanković'' i Dopisništva RTS a u Vranju, sinoć je počeo 16. Međunarodni festival dokumentarnog filma ,,Dokument 2019''.

Goste je najpre pozdravio Slađan Stojanović Frenki, osnivač ove značajne filmske manifestacije, naglasivši da će vranjska publika u tri festivalska dana imati priliku da vidi 13 filmskih ostvarenja, od kojih neka imaju domaću i svetsku premijeru baš u Vranju. Publici su se predstavili i autori nekoliko filmova, Sonja Đekić, Igor Toholj, Sonja Rizoska Jovanovska, Radica Smiljković i Radmila Vulićević.

Ovogodišnji Festival ,,Dokument 2019.'' zavanično je otvorio predsednik Skupštine grada dr Dejan Tričković, naglasivši da dokumentarni film poslednjih godina doživljava ekspanziju, tim pre jer donosi saznanje o životu i svetu, verodostojno prikazuje stvarnost, svedoči o važnim događajima i značajnim ličnostima, ali i malom čoveku zahvaljujući kome se pokreću neka pitanja i daju odgovori na druga.

,,Zahvaljujući upornosti pokretača i podršci grada, publika u Vranju svih ovih godina ima privilegiju da pogleda najnovija i najzapaženija ostvarenja iz produkcije dokumentarnog filma, kako domaćih, tako i inostranih autora. S obzirom na činjenicu da se Vranje sa ,,Dokumentom'', našlo na mapi filmskih festivalskih gradova, ne samo u zemlji i okruženju, već i u svetu, kao i na značaj dokumentarnog filma, lokalna samouprava je ponosna što ima ovakav sadržaj u kulturnoj ponudi i ubuduće će podržati organizovanje i održavanje Međunarodnog festivala Dokument'', istakao je predsednik Tričković otvarajući festival.

,,Dokument 2019.'' nastavlja se večeras u 20 sati na maloj sceni Pozorišta ,,Bora Stanković'', dok će u utorak, poslednjeg dana festivala, u istom prostoru projekcije početi od 18 sati. Ulaz na sve projekcije je besplatan.

TK

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240