U maloj sali Galerije Narodnog muzeja gradska većnica Zorica Jović otvorila je izložbu ,,Karavan za klimu’’, u organizaciji Francuskog instituta u Srbiji, Ambasadora održivog razvoja i životne sredine i OŠ ,,Bora Stanković’’ iz Tibužda.

,,Lokalna samouprava i rukovodstvo grada su uvek tu da podrže sve aktivnosti koje se tiču ne samo Eko škola, nego kompletnog obrazovanja i vaspitanja kako u osnovnim, tako i u srednjim i visokim školama u gradu’’, naglasila je Zorica Jović.  Ona je izrazila zadovoljstvo što se ekološka svest probudila i što sve veći broj škola učestvuje u realizaciji brojnih eko projekata. Aleksandra Mladenović, predsednica Ambasadora održivog razvoja i životne sredine, zahvalila se gradu i eko školama što su omogućili da se ovaj karavan zaustavi u Vranju.

Projekat „Karavan za klimu – Svi aktivni u borbi protiv klimatskih promena!“ ima za cilj da ukaže na probleme klimatskih promena, podigne svest o postojanju ovog globalnog problema i pokrene na aktivnosti građanstvo, privredu, javne ustanove i donosioce odluka.

Projekat promoviše jednostavna i operativna rešenja koja svako od nas na svom nivou može da primeni i da se na svoj način bori protiv klimatskih promena. Izložba broji po 9 panoa na srpskom i francuskom jeziku, modele obnovljivih izvora energije, kao i pano sa kvizom za proveru znanja iz ove oblasti.

Izložba je namenjena deci i odraslima i biće otvorena do 28. decembra.

TK

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240