Osmi Međunarodni festival pantomime – P(h)antomfest u obnovljenoj zgradi Pozorišta ,,Bora Stanković’’ otvorila je gradska većnica Zorica Jović.

,,Drago mi je da vas vidim u ovolikom broju u novoj zgradi Pozorišta i zelim da vas pozdravim u svoje lično i u ime rukovodstva grada, na čelu sa gradonačelnikom dr Slobodanom Milenkovićem. Festival pantomime jedan je od projekata koji je Grad Vranje podržao na Konkursu za finansiranje i sufinansiranje projekata iz oblasti kulture za 2019. godinu. Svesni smo da ovaj festival na vrhunskom nivou i zato će naš zadatak biti da nađemo mogućnosti i izdvojimo veća sredstva kako bi ponovo trajao tri dana’’, naglasila je Zorica Jović.

Ona je istakla da je Grad Vranje osim materijalne, organizatorima festivala pružao i svaki drugi vid podrške. Publici su se obratili i Snežana Simonović, sekretarka Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje, kao i Nebojša Novković, direktor festivala, koji su istakli njegov značaj. Zahvaljujući P(h)antomfestu naš grad ide putem tolerancije, prihvatanja različitosti i stvaranja boljeg sveta, čulo se na otvaranju.

Zajedničkim izvođenjem pantomimičarske tačke, presecanjem zamišljene crvene vrpce, festival je proglašen otvorenim. Na repertoaru ovogodišnjeg P(h)antomfesta bila su dva ostvarenja čiju režiju potpisuje Trajče Gjorgiev, „Plejade“, u produkciji Festivala, u kojoj glume članovi Međuopštinske organizacije gluvih i nagluvih Vranje i predstava "Skoplje '63". Publika je imala priliku da pogleda i premijeru pantomimičarske predstave Damira Dantesa „Muškarci su drugačiji, žene još više“. Festival su ove godine podržali Ministarstvo kulture Republike Srbije i Grad Vranje.

TK

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240