Izložba radova Dečje likovne kolonije 2019, biće otvorena u utorak 3. decembra u Galeriji Narodnog univerziteta.

Prva Dečija likovna kolonija u organizaciji Narodnog univerziteta Vranje održana je sredinom maja 2019. god. U Koloniji je učestvovalo 18 učenika, od toga šestoro iz Boljevca. Slikali su u Likovnoj radionici i u gradskom parku, učestvovali likovnim performansom u dečijoj manifestaciji „Vreme radosti“.

Cilj Kolonije je bio da omogući talentovanoj deci da slikanjem izraze svoju kreativnost, da uživaju u opuštenoj stvaralačkoj atmosferi, da na pravi način iskažu misli i osećanja i na platno prenesu bogatstvo svoje mašte i svog unutrašnjeg sveta.

"Deca crtaju onako kako se osećaju. Slobodno, iskreno, iz zabave i kroz igru, bez ograničenja. Zato su njihova dela umetnost. Posmatrali su svet oko sebe, uočavali i zapažali. Prolazili su kroz zanimljive aktivnosti i zadatke. Otkrivali tajne, eksperimentisali, igrali se. Družili su se sa domaćinima, upoznali Vranje i njegovu istoriju i tradiciju. Ove slike su rezultat njihovog rada i najbolje pokazuju koliko je prva Dečija likovna kolonija u Vranju bila uspešna", kaže direktorka Narodnog univerziteta Gordana Dimitrijević.

TK

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240