Uz podršku gradova i opština u Srbijii, Saveza društava Roma, Nacionalnim savetom romske nacionalne manjine i Savezom društava Roma Pčinjsko-Jablaničkog okruga, od 25-27. novembra u Vranjskoj banji, Vranju i Surdulici održana je tradicionalna trodnevna manifestacija pod nazivom " 34. Smotra kulturnih dostignuća Roma Srbije.

Sala Surduličkog kulturnog centra je bila tesna da primi sve one koji su želeli da vide ono što je najbolje u svetu šarolikog muzičkog i folklornog kolorita kulturno umetničkih društava iz Srbije, Makedonije, Bugarske i Hrvatske.

Pozdravnu reč imao je Ivan Bošnjak, predsednik Organizacionog odbora Smotre, inače državni sekretar Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave. Posebnu reč i pozdrav, kao dobar domaćin, imao je Novica Tončev, kao predsednik Skupštine opštine Surdulica i narodni poslanik.

On je istakao značajnu ulogu Roma u suživotu cele opštine, kao i njihovu inkluziju u celokupno društvo koju lokalna samouprava maksimalno pomaže.

Usledio je nakon zvaničnog otvaranja Smotre od strane Nenada Tairovića, predsednika Saveza društava Roma Republike Srbije, nastup folklornih društava ali i delovi iz pozorišne predstave " Koštana" u izvođenju Dragana Stankovića (Mitke) i Tijane Vučković(Koštana) u pratnji folkloraša i duvačkog orkestra Kristijana Tairovića iz Zagužanja. 

Na kraju je usledilo zajedničko druženje učesnika Smotre u Surduličkom restoranu i konaku "Vlasina". Generalni pokrovitelj manifestacije u Surdulici bila je lokalna samouprava.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240