Predsednik Skupštine dr Dejan Tričković otvorio je izložbu 39. saziva Akvarelističke kolonije ,,Sava” 2018. , koju su zajednički organizovali Grad Vranje, opština Brod i Narodni muzej Vranje.

,,Nakon potpisivanja Povelje o bratimljenju sa opštinom Brod, na svečanoj sednici Skupštine 7. septembra, ovo je naša prva konkretna saradnja. Odnos između Grada Vranja i opštine Brod zasniva se na velikom poštovaju i uzajamnom poverenju i namera nam je da saradnju nastavimo na svim poljima”, istakao je Tričković. Ilija Jovičić načelnik opštine Brod, izrazio je veliko zadovoljstvo zbog boravka u Vranju i organizovanja ove vrlo značajne izložbe.

,, Ponosni smo na Likovnu koloniju ,,Sava” , koju smo sačuvali smo u najtežim ratnim danima. Ona traje 40 godina i broji 1.100 akvarela. U Brodu je boravilo mnogo umetnika, koji su jednom od najtežih slikarskih tehnika, stvarali akvarele. Drago mi je da će građani Vranja moći da pogledaju jedan njen deo i želimo da se saradnja sa Vranjem nastavi u svim oblastima”, rekao je Jovičić. Prisutne je pozdravio i direktor Narodnog muzeja Saša Stamenković naglasivši da izložba sadrži 34 akvarela i da će građani moći da je pogledaju do kraja novembra u Galeriji Narodnog muzeja.

TK

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240