Šesti Svetski dečji festival animiranog filma „Zlatni puž 2019“, svečano je otvoren sinoć, pred mnogobrobrojnim gostima, koje je na samom početku pozdravio   zamenik gradonačelnika Nenad Antić.   

Antić je izrazio zadovoljstvo što Vranje ima ovakvu jednu maniufestaciju, značajnu ne samo za naš grad, već i za region.

„Pohvalio bih napore koje preduzima Škola animiranog filma,  jer je organizacija festivala, veoma dobra. Želim, takođe, da ponesete prijatna iskustva iz Vranja, jer je ovo grad kreativnih mladih ljudi, grad koji želi svoje mesto na umetničkoj mapi naše države“, rekao je Antić i dodao da će sledeći festival sigurno biti održan u u novoj zgradi pozorišta.

 Žiri u sastavu Maks Epštajn, Marija Lendova i Narcisa Darijević Marković izabraće najbolje od 76 filmova koji su ušli u zvaničan program, od ukupno pristigla 1083 filma iz 80 zemalja. Svečanosti su prisustvovali gradska većnica Zorica Jović, direktori javnih ustanova i brojne zvanice. Pokrovitelji festivala su Grad Vranje, Ministarstvo kulture i informisanja Vlade RS i ambasada Izraela u Srbiji.

J.S.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240