Drugi Međunarodni filmski festival ,, Most“, na Trgu Staniše Stošića u Vranju, otvorio je zamenik gradonačelnika Nenad Antić.

,,Grad Vranje prepoznao je važnost organizovanja ovog festivala, tim pre jer su ga stvorili mladi,talentovani i kreativni ljudi. Ovim festivalom želimo da promovišemo filmsku umetnost i vrednosti koje su možda bile zapostavljene, a na taj način promovisaćemo i naš grad.

Ovo je tek druga godina organizovanja festivala, ali se nadamo da ćemo kroz par godina biti jedan od relevantnih filmskih festival na fimskoj mapi naše države, ali na nama, Vranjancima, je da doprinesemo tome. I u godinama koje dolaze pružaćemo podršku ovim mladim ljudima kako bi se festival ,,Most’’ održao’’, rekao je na otvaranju zamenik gradonačelnika Antić.

On se zahvalio Ambasadi Ruske federacije na podršci, kao i gostima festivala.

Publici su se obratili i direktorka festivala Milica Janjić i Ataše za kulturu Ambasade Ruske Federacije u Beogradu Denis Krugov.

Festival je počeo ostvarenjem ,, Divjunacima’’, a ljubitelji filmske umetnosti u Vranju imali su priliku da vide i filmove ,, Život i smrt grofa Vronskog – Srpski gambit’’, ,,Dejan’’ i ,,Taksi bluz’’. Na otvaranju festivala u muzičkom delu programa nastupili su Sanja i Zlatan Petrov.

Festival traje do 6. septembra, a publika će moći da pogleda filmove afirmisanih i neafirmisanih umetnika, dokumentarne, animirane kao i filmove mladih umetnika koji su učestvovali na seminaru kinematografije.

TK

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240