Povodom međunarodnog filmskog festivala ,, Most“, koji se održava u Vranju drugu godinu zaredom, održana je Konferencija za novinare na kojoj su govorili zamenik gradonačelnika Nenad Antić, direktorka festivala Milica Janjić i Ataše za kulturu Ambasade Ruske Federacije u Beogradu Denis Krugov.

,,Lokalna samouprava prepoznala je značaj održavanja ovog festivala koji promoviše mladost, talenat i kreativnost. Skupština grada prošle godine usvojila je Plan razvoja kreativnih industrija, a upravo ovim festivalom sprovodimo aktivnosti predviđene strateškim dokumentom. Na ovaj način Vranje dobija bolju poziciju na filmskoj mapi Srbije, a motivišemo, pre svega mlade ljude da vide i nauče nešto novo. Pozivamo sve naše sugrađane da naredna tri dana uživaju u izuzetnim projekcijama“, rekao je zamenik gradonačelnika.

Milica Janjić direktorka festivala istakla je da je najveći uspeh što se vraćaju učesnici od prošle godine i da je cilj da festival iz godine u godinu bude što bolji i sadržajniji. Ataše za kulturu Ambasade Ruske Federacije u Beogradu Denis Krugov dodao je da mu je čast što boravi u Vranju. ,,Ovo je odličan projekat, koji ima međunarodni status. Na ovaj način biće uspostavljena još bolja saradnja u oblasti kulture sa Vranjem“, naglasio je Krugov.

Festival počinje večeras u 19 sati i 30 minuta na Trgu Staniše Stošića. Naredna tri dana posetioci će biti u prilici da pogledaju filmove afirmisanih i neafirmisanih umetnika, dokumentarne, animirane, kao i filmove mladih umetnika koji su učesnici seminara kinematografije.

TK

Izvor: Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240