U Vranju je počeo festival klasične muzike, ,,Piano summer festival'', koji je otvorio gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

,,Velika mi je čast što imam priliku da ozvaničim početak još jedne kulturne manifestacije u gradu, koja je već prerasla u tradicionalni događaj i zbog koga Vranje opravdano nosi epitet letnje prestonice klasićne muzike, ne samo u Srbiji, već i na Balkanu. Ova svetkovina ozbiljnih nota nalazi se na evropskoj mapi kulturnih dešavanja, a sama činjenica da svake godine na festivalu učestvuju muzički virtuozi sa svih meridijana dodatno potvrđuje njen kvalitet.

Jedinstvena koncepcija festivala donosi nam merak i sevdah u novoj formi. U narednim danima klavir će umesto trube biti dominantno obeležje grada. Klasičnim muzičkim izrazom upotpunjujemo kulturni milje grada i upravo ta raznolikost predstavlja bogatstvo na koje smo veoma ponosni'', istakao je gradonačelnik Milenković otvarajući festival.  
On je dodao da gradsko rukovodstvo prepoznaje značaj održavanja ove manifestacije i da će i u narednim godinama biti podrška organizatorima.

Na otvaranju su govorili i umetnički direktor festivala Zoran Imširović i predsednica Udruženja umetnika ,,Piano summer'' Marija Dinov Vasić.

Prve večeri festivala, u prepunoj sali Doma vojske, nastupila je čuvena turska pijanistkinja Gulsin Onaj, ostavivši bez daha vranjsku publiku. ,,Piano summer festival'' trajaće do 8. avgusta. Svi koncerti su od 20 sati u Domu vojske, a ulaz je besplatan.

Izvor: Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240