U Vranju će od 3. do 8. avgusta biti održan peti ,,Piano summer", koji će u Domu vojske u 20 sati otvoriti gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković.

Na konferenciji za novinare, koja je tim povodom upriličena, predsednik Skupštine dr Dejan Tričković istakao je da ovaj festival prevazilazi lokalne okvire.,, Svedoci smo da vranjska publika voli klasičnu muziku i da se broj posetilaca iz godine u godinu povećava.

Lokalna samouprava nastaviće da pruža podršku ovom prestižnom festivalu", naglasio je predsednik dr Tričković. Govorila je i gradska većnica Zorica Jović rekavši da je Vranje prepoznalo kvalitet ovog festivala, i da je između ostalog postalo i po njemu poznato.

,, Vranje će biti stecište brojnih umetnika, i centar klasične muzike", naglasila je Zorica Jović. Novinarima se obratio i Zoran Imširović, osnivač i umetnički direktor festivala koji se lokalnoj samoupravi i svim prijateljima ove manifestacije zahvalio na nesebičnoj podršci.

,,Poseban ugođaj za posetioce predstavljaće mogućnost da u interpretacijama umetnika uživaju slušajući izvođenja na klaviru marke Štajngreber, instrumentu nadaleko poznatom po zvuku koji je plemenitošću oduševljavao Lista, Vagnera i mnoge druge.

Pomalo intrigantni moto ovogodišnjeg festivala ,,Pijanistikinja sa novčanice" posvećen je dvestotoj godišnjici rođenja Klare Šuman, kompozitorki, pijanistkinji i pedagogu", rekao je Imširović. 

On je najavio i održavanje festivala u italijanskom gradu Nordo u Italiji i na muzičkim svečanostima u Bajrojtu, što samo govori o kvalitetu manifestacije.

Prvog dana nastupiće umetnica iz Turske Gusin Onaj.