Novinarska nagrada sa imenom ,,Slađana Veljković", ustanovljena u čast prerano preminule novinarke, bivše urednice nedeljnika Vranjske i dopisnika Večernjih novosti, prvi put je uručena laureatima na svečanosti koja je organizovana u ponedeljak, na godišnjicu njene smrti.

Nagradu za najbolju reportažu primio je Muharem Mutabdžija, novinar lista Polimlje, za reportažu ,,Sve ljubavi Milića Avramovića" objavljenu u tom listu. Nagradu u kategoriji ,,novinarski poduhvat" podelile su novinarka Bete Biljana Ljubisavljević i novinarka RTS–a Lidija Georgijeva. U kategoriji ,,najbolji uređivački rad" nagradu je primio Aleksandar Stankov, novinar i urednik Južnih vesti iz Niša.Član žirija za dodelu nagrade Momčilo Popović otkrio je da je njegov osnovni kriterijum u vrednovanju prispelih radova ,,bilo poznanstvo sa Slađanom". ,,U periodu u kome smo sarađivali pokazala je domete koji daleko prevazilaze poziciju provincijskog novinara. Bila je stvaralac originala sa ekstremno tananim osećajem za pravu reč, emociju i događaj. Sa merom za pravdu pre svega. Takvi novinari su bili i do danas ostali retki, zato se pamte i citiraju”,  kazao je između ostalog Popović, obrazlažući odluku žirija.

Izložbu fotografija i članaka pod nazivom ,,Jedna karijera u 50 slika" otvorila je gradska većnica za kulturu Zorica Jović, rekavši da radom Slađane Veljković "mogu da se ponose svi - od porodice, preko prijatelja do grada Vranja". Uručenju su prisustvovali članovi porodice Slađane Veljković - brat Igor Veljković, suprug Negovan Jovanović i sin Andreja Jovanović, kao i Tijana Jovanović. Na konkurs je stiglo ukupno 38 predloga, a 24 su ispunila uslove za nagrađivanje. Nagradu je ustanovio CMTDO iz Vranja.