Prijava filmova za 6. Svetski dečji festival animiranog filma „Zlatni puž“, koji će biti održan od 9. do 13. septembra u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju je završena.

Direktor Javne ustanove Škole animiranog filma Miroslav Đerić ističe da su za titulu najboljeg na ovom festivalu sa ukupno 1000 filmova konkurisali autori iz preko osamdeset zemalja sveta.

„Verujem da će komisija i ove godine u program uvrstiti najbolje filmove i da će u njima, na projekcijama, uživati i publika. Na mukama će biti i tročalni žiri festivala koji će imati zadatak da dodeli prve tri nagrade – zlatni, srebrni i bronzani puž. Za ove tri vredne nagrade, kao i nagradu “Nikola Majdak”, nadmetaće se mladi animatori uzrasta do 15 godina i od 15  do 19 godina“, izjavio je Đerić.

Poslednjeg festivalskog dana najboljem filmu biće dodeljen i Gran pri festival, a u žiriju će se naći Marks Epštajn iz Izraela, Marija Lendvi iz Rusije i Narcisa Darijević Marković iz Srbije.

Na festivalu će u okviru pratećeg programa biti održana i Master klas radionica koju će voditi Tatjana Rohmetova iz Rusije, a na kojoj će njeni polaznici imati priliku da se upoznaju sa novim dostignućima u animaciji.

Inače, 6. Svetski dečji festival animiranog filma „Zlatni puž“ održaće se pod pokroviteljstvom Ministarstva za kulturu i informisanja Republike Srbije i grada Vranja.

Izvor: Jugmedia

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240