Manifestacija ,,Muzeji za 10’’ peti put po redu, održava se od 13do 19. maja i obuhvatiće obeležavanje Međunarodnog dana muzeja, Evropske noći muzeja i Nacionalne nedelje muzeja.

Svake godine najveća nacionalna muzejska inicijativa, privuče oko 200.000 posetilaca. Tokom sedam dana programa u 46 gradova Srbije, 76 muzeja i srodnih institucija kulture na 120 lokacija priprema brojne sadržaje.

U Vranju će posetioci u okviru manifestacije besplatno moći da posete Muzej kuću ''Bora Stankovića'' i razgledaju stalnu postavku, zvanično otvorenu nakon rekonstrukcije, 6. novembra 2018. godine.

Takođe, u Galeriji Narodnog muzeja biće dve postavke. Izložba crteža i slika Dragana Stojanovića Šutila, akademskog slikara iz Vranja i izložba slika iz poklon – legata Zorana Stošića Vranjskog, Vranjanca koji već godinama radi i stvara u Somboru.

U okviru pratećeg programa manifestacije, 16. maja u istom prostoru od 19 i 30 biće promovisana monografija ,,U prostranstvu slike'' Zorana Stošića Vranjskog, autora Save Stepanova, istoričara umetnosti i likovnog kritičara iz Novog Sada.

Manifestacija se održava pod sloganom ,,Muzeji kao središta kulture: budućnost tradicije’’ i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240