U galeriji Narodnog muzeja održana je promocija monografije "Pune ruke života" primarijusa dr Marine Janjić, čiji je cilj bio da kroz rukopos pokaže razvoj ginekološko-akušerske misli i prakse u vranjskom kraju.

Izdavač ove knjige je Podružnica Srpskog lekarskog društva u Vranju, na čijem je čelu dr Gordana Đorđević, specijalista ginekologije i akušerstva, načelnica Odeljenja za ginekologiju i akušertsvo Opšte bolnice u Vranju.

Doktor Zoran Vacić, predsednik sekcije Srpskog lekarskog društva za istoriju medicine rekao je tim povodom da monografija dr Janjić  spada u grupu knjiga koje daje izvanredno značajan doprinos proučavanju istorije naše ginekologije i akušerstva.

Recenzenti knjige su prof. dr Radmila Gudović i dr Vukašin Antić, specijalista hirurgije.

Ideju za pisanje knjige  autorka Janjić nosila je više godina a povod za ostvarivanje te ideje je rad na istraživanju istorijata vranjskog akušerstva.

Doktorka Marina Janjić rođena je u Vladičinom Hanu. Osnovnu i srednju školu završila je u Vranju, a Medicinski fakultet u Nišu, gde je završila i magistarske studije.

Specijalističke studije ginekologije i akušerstva završila je 2000. godine, od kada radi na Odeljenju za ginekologiju i akušerstvo vranjske bolnice. Ima zvanje primarijusa. Pored lekarske prakse bavi se naučno-istraživačkim radom i istorijom književnosti.

{lightyoutube}wMoLLf09q8s{/lightyoutube}

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240