Nastupom pijaniste Vladimira Miloševića i violončeliste Dragana Đorđevića u Koncertnoj sali Muzičke škole „Stevan Mokranjac“ u Vranju, zvanično je otvorena 19. po redu tradicionalna kulturna manifestacija „Maj mesec muzike“.

Ukazujući na značaj i edukativnu ulogu klasične muzike, gradonačelnik dr Slobodan Milenković rekao je na otvaranju da ovaj kulturni poduhvat nosi muzičku formu u kojoj podjednako uživa i publika i učesnici.

„Jedinstveni sa vranjskim tradicionalnim muzičkim nasleđem, upotpunjenim klasičnim muzičkim stilom, zajedno jačamo kulturne stubove grada. Ulaganje u kulturu je zalog za budućnost. Upravo zbog toga lokalna samouprava nesebično podržava nova ulaganja u ovaj dom muzike. Veliko mi je zadovoljstvo što iz godine u godinu, sredstvima grada stvaramo moderne uslove za rad, vežbanje i boravak novih talenata u ovim prostorijama.Razmenom muzičkih iskustava, znanja i veštine, upotpunjujemo sebe, a različiti instrumenti prilika su da kroz muziku pokažemo stvaralački duh kojim je prožeta naša kultura”, rekao je gradonačelnik.

Direktorka Muzičke škole Tanja Bliznakovski istakla je da su raznovrsnim programom obuhvaćeni nastupi solista i kamernih ansambala renomiranih umetnika iz zemlje i inostranstva kao i hora Muzičke škole Osim 24. i 27. maja, svi nastupi održavaće se u Koncertnoj sali Muzičke škole od 19 časova.

Manifestaciju ,,Maj mesec muzike’’ i ove godine finansijski su podržali Ministarstvo kulture i informisanja i grad Vranje.

Izvor: Info centar Grada Vranja

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240