Iz Pozorišta “Bora Stanković” u Vranju saopštili su da će zbog propisanih mera tokom vanrednog stanja, na sajtu i fejsbuk stranici Pozorišta emitovati snimke predstava iz arhive vranjskog teatra.


Na Petom nacionalnom festivalu dečjeg video klipa "KIDIKEM 2020", koji organizuje Dečji kulturni centar Beograd, Film "Lakomi mečići", grupe autora iz Škole animiranog filma Vranje dobio je posebnu nagradu.


Neka sećanja nikada ne blede, baš kao što nikada Miloje Popović Kavaja, čuveni novinar, diplomata i autor teksta za "Marš na Drinu", nije zaboravio davnu 1959. godinu kada je kao student, ne mareći za svoj život, sa stotinu omladinaca iz celog sveta obnavljao selo Sakijet Sidi Jusef na alžirsko-tuniskoj granici razoreno francuskim granatama.


Drugi po redu festival ,,Vranjska gradska pesma'' biće otvoren večeras u 20 sati u Pozorištu ,,Bora Stanković''.

Urnebesnom komedijom "Sladoled", po tekstu Mira Gavrana a u režiji Spasoja Ž. Milovanovića, zvanično je otvoreno renovirano i dograđeno zdanje Surduličkog kulturnog centra.


Povodom 28. februara, Nacionalnog dana knjige, Javna biblioteka “Bora Stanković” u Vranju, tokom današnjeg dana, vršiće upis novih članova po povlašćenim cenama.


„Tragovi u beskraju“, naziv je Memorijalne izložbe slika Gorana Stankovića, preminulog upravnika Galerije Narodnog univerziteta u Vranju i poznatog vranjskog slikara, koja će biti otvorena u petak, 14. februara, u 19 časova, u Galeriji Narodnog univerziteta.


,,Svete žene'' naziv je izložbe beogradske umetnice Marije Vukosavljević, koja će biti otvorena u Galeriji Narodnog univerziteta u Vranju u petak, 6. marta, u 15 časova.


Ansambl Pozorišta ,,Bora Stanković" u Vranju, izvešće u subotu 29. februara premijeru dečje predstave ,,Čarobnjak iz Oza", po motivima dela Franka Bauma.


Izložba „Zaboravljeni junak dr Vladan Đorđević“ biće otvorena u četvrtak 13. februara u Galeriji Narodnog muzeja u Vranju, povodom Dana državnosti Srbije.

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240