Velika zaplena duvana u Vranju

Carinici su 8. decembra 2015. godine u saradnji sa službenicima Policijske uprave iz Vranja, u dve akcije zaplenili 158 kilograma rezanog duvana.

Prvi slučaj je otkriven oko 10.30 časova tokom dubinske kontrole u naselju Raška u Vranju kada je u automobilu ''Pasat'' bujanovačkih registarskih oznaka otkriveno 110 kilograma krijumčarenog rezanog duvana koji potiče sa AP KiM.

Duvan je prevozio 43-godišnji srpski državljanin koji ga je prema sopstvenoj izjavi preuzeo u Trgovištu sa namerom da ga preveze do Vranja kao uslugu prijatelju.Celokupna količina nalazila se na zadnjem sedištu i u prtljažniku automobila zapakovana u 11 kesa od po 10 kilograma.

Dva sata kasnije, carinici iz Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja su zajedno sa policijom po naredbi suda izvršili pretres porodične kuće u Vranju kada je otkriveno još 48 kilograma ovog akciznog proizvoda.Rezani duvan je otkriven u podrumu kuće, u kutijama i kesama, a u prisustvu 18-godišnjeg mladića, inače sina vlasnika kuće.

Podsećamo da je pre nekoliko dana, 2. decembra 2015. godine, tokom dubinske kontrole auto-puta Beograd-Niš, otkriveno 50 kilograma krijumčarenog rezanog duvana, a zajedno sa količinom koja je otkrivena danas, za manje od dva meseca, samo u dubinskim kontrolama zaplenjeno je ukupno 588 kilograma rezanog duvana.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

© 2020 TV Info Puls.Sva prava zadržana. Dizajn CDSVranje

Please publish modules in offcanvas position.

Simpo
Alfa Plam