Carinici i policija su prilikom dubinske kontrole nedaleko od Preševa, sprečili pokušaj krijumčarenja velike količine lekova, saopštila je danas Uprava carina. Lekove je do Niša pokušao da prokrijumčari Ž.N. iz Prokuplja, koji je

zaustavljen na lokalnom putu, na samom uključenju za auto put Skoplje-Beograd. On je tom prilikom rekao da distribuira piće. Detaljnom kontrolom u 30 kutija spakovanih u tovarni deo pikapa niških registarskih oznaka, umesto pića pronađeni su lekovi sa stranim akciznim markicama, bez bilo kakve prateće dokumentacije o plaćenim uvoznim i drugim dažbinama. 

Među otkrivenim lekovima je bilo i gotovo 12.000 tabli leka "Sintrom 4" koji se koristi u terapiji protiv zgrušavanja krvi i za sprečavanje pojave tromba. Taj lek nije registrovan u Srbiji i njegov promet nije dozvoljen, pa se može nabaviti samo na "crnom tržištu". Ž.N. je u izjavi naveo da je lekove preuzeo od nepoznate osobe u Preševu i potvrdio da ih je vozio do Niša radi dalje prodaje. 

Kako prema preliminarnoj proceni vrednost krijumčarene robe prelazi trećinu vrednosti vozila, sve zajedno će biti zadržano do okončanja prekršajnog postupka pred nadležnim sudom, navedeno je u saopštenju.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240