Od kako je zbog korona virusa proglašena pandemija u Srbiji i uvedeno vanredno stanje,uveden je i policijski čas koji podrazumeva zabranu kretanja i okupljanje ljudi.

Pandemija je uticala na našu svakodnevnicu. Morali smo svi da se prilagodimo novom načinu života.

Pored toga što je usledila zabrana rada svih objekata koji mogu biti potencijalno žarište korona virusa,usledila je i zabrana svih zakazanih skupova. Veselja,svadbe i sahrane su strogo zabranjena.

Čitali smo po različitim portalima da su kazne za nepoštovanje ovih mera drastične. Donešena je Uredba da na sahranu može prisustvovati samo najuža porodica. Najviše od 5 do 10 čoveka. I čini se da je većina naših sugrađana ovu Uredbu shvatilo veoma ozbiljno.

Međutim,ima i onih koji ili Uredbu ne shvataju ozbiljno,ili imaju posebne neke dozvole za koje mi ne znamo a koje se izdaju u „posebnim“ slučajevima.

Naime,društvenim mrežama se proširio snimak nedavne Romske sahrane nadomak Vranjske Banje.

Televizija Info Puls je došla u posed ovog snimka i kontaktirala samog autora kako bi proverila validnost istog. Ništa neuobičajeno, reklo bi se. Više manjih grupa Roma je krenulo na sahranu.

Policijski auto prolazi pored njih. Sve ovo bi i zaista bilo normalno,da se ne radi o Vanrednom stanju i o zabrani okupljanja ljudi.

Sve ovo bi bilo normalno da grupu Roma ne predvodi Ivica Imić,inače kandidat za Odbornika jedne političke partije u Vranju.

Gledamo snimak,gledamo policiju koja nonšalantno prolazi i ne reaguje i ne verujemo svojim očima.

Logično je zaista pitanje,da li donešene mere i Uredbe važe za sve? Da li korona virus bira mesto i ljude koje će da napadne? Izgleda da bira i da su neki ljudi zaštićeni čim mogu da organizuju Sahranu u doba pandemije, naočigled onih koji sankcionišu sve od reda za kršenje bilo koje Zabrane.

 

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240