Vranjanac Negoslav Kostić (22), optužen za saučešništvo u teškoj krađi, nakon što ga je sudija izbacila iz sudnice zbog galame, uzeo je iz toaleta flašu sone kiseline i zapretio da će ovim otrovom politi nju, zamenika tužioca i branioca!

Kako "Blic" saznaje, Kostić je zatim pobegao, ali je njegova sloboda bila kratkog veka, jer su mu policajci ubrzo opet stavili lisice na ruke.

Inače, Kostić je u Osnovni sud u Vranju u sredu po podne došao na suđenje povodom optužbi za tešku krađu. Na suđenju je međutim počeo da galami, pa mu je sudija Ljiljana Nikolić izrekla opomenu. On se oglušio o to, nastavio je da viče, pa ga je sudija Nikolić udaljila iz sudnice zbog remećenja javnog reda i mira.   

"Po izlasku iz sudnice otišao je u toalet. Tamo je našao flašu sone kiseline kojom radnice ribaju sanitarije. Uzeo je flašu otrova, istrčao pored policajaca i uleteo u sudnicu u kojoj su bili sudija i zamenik osnovnog javnog tužioca, kao i njegov branilac po službenoj dužnosti. Tada počinje prava drama", navodi izvor Blica.

Naime, osumnjičeni Kostić je počeo da viče i preti predstavnici pravosuđa.

"Držao je rukama flašu sone kiseline i približio se sudiji, tužiocu i svom braniocu. Počeo je da viče i preti: "A šta ćemo sad?!" Prvo su stajali nemo da kojim slučajem ne bi u tom naletu ludila sudiju i tužioca ili nekog drugog polio sonom kiselinom i povredio ih", priča sagovornik Blica.

Na sreću, Kostić nije realizovao svoje pretnje, već je držeći u rukama flašu sone kiseline pobegao. Čim je istrčao iz suda policajci su krenuli u poteru za njim i nedaleko od zgrade suda su ga uočili i priveli, s tim što se on pre toga oslobodio flaše otrova. Kostić se sada sumnjiči i za ugrožavanje sigurnosti, određeno mu je zadržavanje do 48 sati i biće priveden na saslušanje dežurnom zameniku osnovnog javnog tužioca u Vranju.

Interesantno je da je ovo krivično delo isto u nadležnosti osnovnog tužilaštva i osnovnog suda, pred kojima se našao i zbog optužbi za krađu i čijim predstavnicima je pretio sonom kiselinom. U julu ove godine pojedini lokalni mediji u Vranju pisali su da je muškarac osumnjičen za krađu pobegao iz zgrade Osnovnog suda, i to skokom kroz prozor. Njega je prvo saslušao zamenik osnovnog javnog tužioca u Vranju, koji je predložio pritvor jer je osumnjičen i ranije hapšen takođe zbog krađa. Policajci su ga sproveli u Osnovni sud kod sudije za prethodni postupak radi utvrđivanja da li postoje razlozi za određivanje pritvora ili ne. Policajci su prvo seli pored njega, a postupajući sudija Suzana Đorić potpisala je da je primila lice u sudnicu. Nakon toga je naredila policajcima da izađu iz sudnice, saslušala je osumnjičenog i saopštila mu da će morati da mu odredi pritvor u trajanju od 30 dana.

Osumnjičeni se navodno prvo zahvalio sudiji i narednog momenta je iskočio kroz prozor koji je bio širom otvoren, sa visine ne veće od dva metra. Sudija je obavestila policajce o bekstvu osumnjičenog, a u Vranju je kružila priča da su je oni, iznervirani time što ih je izbacila iz sudnice i smestila u hodnik, savetovali da sama juri pritvorenika, "jer je sama kriva za novonastalu situaciju".

TK

Izvor i foto: Blic

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240