Požar koji je izbio u petak popodne, na potezu Čestelina iznad Vranja, pa se proširio prema šumovitom pojasu iznad sela Soderce, ni nakon tri dana nije ugašen, a kako je Južnim vestima potvrđeno iz vranjskog Sektora za vanredne situacije, požar je sada na vrhu planine i nema opasnosti po objekte.

Kako kažu iz Sektora, vatrogasci su i dalje na terenu i pokušavaju da mu priđu sa neke strane i ugase ga. Požar je, dodaju, namerno izazvan, najpre je zapaljena trava, a onda se proširio i na šumu iznad Vranja.

Samo juče smo imali 21 intervenciju u Pčinjskom okrugu, nijedan sigurno nije izbio slučajno. Narod koristi lepo vreme da pali travu i nisko rastinje. Cela vatrogasna služba je juče bila na terenu - kažu iz Sektora.

Kolika je površina zahvaćena požarom iznad Čestelina i kolika je šteta, još se tačno ne zna, a svi vatrogasci su na terenu i pokušavaju da obuzdaju vatru.

Veća površina zahvaćena je požarom, a teren je nepristupačan za gašenje. U toku dana ćemo imati i nadgledanje iz vazduha kako bismo bili sigurni da je daleko od puteva, šuma i objekata - kažu iz Sektora.

TK

Izvor i foto: Južne vesti

Komentari  

0 #1 Tamo nema seljakaSveta 28-10-2019 19:33
Po selima nema seljaka niti sezonaca. Lopovi su opljačkali sve kuće i otimali imovinu iz kuća u kojih su bili ostareli ljudi. Policija nije htela da ide pešice jer su putevi uski za njihove terence. Sada skupljači šumskih plodova bacaju cigarete po suvoj travi. Tako nastaje požar. Poterajte one koji su na evideciju seoskih lopovca da sada gase jer su oni opustošili sela i ostavili ih bez stanovnika.
Citat

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240