U Rudniku olova i cinka „Grot“ u Krivoj Feji kod Vranjske Banje juče oko dva sata ujutro dogodila se nesreća u kojoj je život izgubio rudar Miomir Ljubić (56) iz Vranja.

- Portparol Policijske uprave u Vranju Goran Jovčić potvrdio je da je do stravične smrti iskusnog rudara u jami krivofejskog rudokopa došlo zbog obrušavanja rude. Na mestu odrona u rudarskom oknu nalazio se još jedan rudar, koji je nepovređen. Uviđaj u rudničkom reviru obavili su pripadnici Policijske uprave i zamenik javnog tužioca u Vranju Zoran Kitanović.
 

- Nastradali rudar je sa kolegom uklanjao labave komade rude iz krovine hodnika. Pre početka radova sa priborom za bušenje deo olovno-cinkane rude obrušio se i pao na rudara. Od siline udara rudar je preminuo na licu mesta. U jami su ispoštovana sva pravila zaštite na radu - rekao je direktor Mladomir Đorđić, rudarski inženjer iz Beograda. 
 

Telo nastradalog kamarata prevezeno je zbog obdukcije u Vranju.

Teška nesreća poslednji put dogodila se 13. oktobra 2013. kada se na putu Vranje-Bosilegrad u provaliju survao kamion sa rudarima treće smene, koji su se vraćali kući. Posle noćne smene, kod mesta Otavište poginula su trojica i povređeno 12 krivofejskih kamarata.

Izvor: Blic.rs

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240