Troje pripadnika Uprave carina R. Š. (1992), N. H. (1988), M. R. (1997), i sedmoro radnika firme za obezbeđenje “Sekuritas” D. M. (1972), Z. K. (1965), D. K. (1962), S. S. (1960), I. S. (1974), M. M. (1991) i D. R. (1979)  uhapšeni su zbog sumnje da su krijumčarenjem zaplenjenih  cigareta  “zaradili” čak 19 miliona dinara.

Sumnja se da zaposleni u Upravi carina, tokom uništenja cigareta i duvanskih prerađevina u periodu od decembra 2017. do avgusta 2019. godine, nisu u potpunosti uništavali robu.

Te cigarete su, kako se sumnja, preuzimali i potom prodavali radnici obezbeđenja, koji su bili nadležni da prisustvuju uništavanju”, navodi se u saopštenju MUP-a.

Zbog ozbiljnog širenja virusa pre svega u opštini Vranje, ali i ostalim opština Pčinjskog okruga neophodno je preduzimanje oštrijih mera, od strane Kriznog štaba Vlade Srbije, od aktuelnih kada se malo poštuje socijalna distanca i nošenje zaštitnih maski“, kaže u razgovoru za portal Danasa dr Slađan Stanković, epidemilog u Zavodu za javno zdravlje u Vranju

Uprkos stalnim apelima da se novčani iznosi veći od 10.000 evra prijavljuju prilikom ulaska u našu zemlju, putnici to, iz njima znanih razloga, ne čine i tako rizikuju da ostanu bez velikih svota novca.

Crkvena prodavnica u Hramu Svetog kneza Lazara u Vladičinom Hanu opljačkana je u utorak, 2. juna, kažu iz policije, a iz nje su uzeti novac, ikone, brojanice, privesci i narukvice.

U Vranju, gde je danas uvedena vanredna situacija zbog povećanog broja zaraženih virusom korona, Kovid-19 potvrđen je kod 17 osoba od ukupno 50 testiranih, a preminulo je jedno lice starosti 44 godine, najnoviji su podaci Zavoda za javno zdravlje Vranja.

Pretučen član opštinske izborne komisije ispred JS Petar Stojković u ulici Balkanskoj u Vranjskoj Banji

Carinici su u saradnji sa policijom na parkingu jedne kompanije iz Vranja, u tovaru parkiranog kamiona otkrili 13 migranata iz Avganistana.

Od početka godine carinici su sprečili 532 migranta da ilegalno pređu državnu granicu. Takvi slučajevi su svakodnevni, a samo 17. juna 45 migranta osujećeno je u tome, saopštila je Uprava carine.

Dvostruko ubistvo i samoubistvo koje se 1. Juna dogodilo u Surduličkom romskom naselju, nakon obdukcije pokazalo je nove detalje.

Istraga o paljenju kompletnog voznog parka privatnog preduzeća za niskogradnju "5D" u selu Prevalac, kod Vranja, 14. aprila prošle godine, uprkos opsežnim proverama, i dalje tapka u mestu.

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240