Među malim evropskim gradovima budućnosti, britanski Financial Times je Niš pozicionirao na sedmo mesto, a kako kažu u KLER-u Niš kao region se našao na visokom trećem mestu malih regija u Evropi u kategoriji “privlačenja direktnih stranih investicija”.

I Vranje je dobilo svoje mesto u ovom časopisu, i nalazi se u top 10 mikro gradova budućnosti po isplativosti. Jedini grad sa juga Srbije, pored Niša, koji je pomenut u ovom magazinu je Vranje, koje je označeno kao “isplativ grad budućnosti” i na 6. mestu je u kategoriji evropskih mirko gradova, gde su i Zaječar, Sremska Mitrovica, Zrenjanin i Sombor.

Istraživanje je rađeno u 6 kategorija direktnih stranih investicija, a tu su i sami učesnici podnosili izveštaj, koji je potom ocenjivao žiri.

U obzir je uzeta veličina gradova i regiona, te su zato napravljene posebne kategorije za velike, srednje, male i mikro gradove.

Kriterijumi za ocenjivanje gradova su bili različiti, od ekonomskog potencijala, kvaliteta života, troškova poslovanja, geografske pozicije, kao i to koliko grad daje podršku direktnim stranim investicijama.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240