Na svečanosti održanoj u Beogradu, gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković, potpisao je Memorandum o razumevanju između Grada Vranja i Međunarodne organizacije - International Management group (IMG) u vezi sprovođenja Programa reforme poreza na imovinu (MED 2).

,,Vranje je jedan od 45 gradova i opština u Srbiji, gde će biti realizovan ovaj projekat od ove do aprila 2021. godine. Veoma je značajno što se nalazimo u ovoj grupi jedinica lokalnih samouprava jer je to dokaz da nam je prioritet  da efikasno i odgovorno sprovedemo reforme", rekao je gradonačelnik dr Milenković.

U unapređivanju oporezivanja imovine IMG će pružiti podršku u ažuriranju baze podataka poreskih obveznika i imovine, obezbeđivanjem finansijskih sredstava za privremeno angažovanje saradnika za rad na terenu i tehničku pomoć za razvoj kapaciteta kroz obuke za lokalne poreske administracije.

Inače, Program reforme poreza na imovinu MED 2 ima za cilj da unapredi kvalitet života, usluga i upravljanja za oko 2,5 miliona građana u Srbiji. Budžet je 6 miliona franaka, a program finansira Švajcarska kancelarija za razvoj i saradnju SDC.

Projekat podržavaju Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo finansija i Stalna konferencija gradova i opština.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240