Dodeljeni ugovori za bespovratna sredstva u privatnom sektoru

U maloj sali Skupštine grada, u organizaciji  Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga,  dodeljeni su   ugovori dobitnicima bespovrtanih sredstava za nabavku opreme u okviru sprovođenja Projekta podrške razvoju privatnog sektora u južnoj i jugozapadnoj Srbiji. 

,,Ove akcije doprinose razvoju mikro, malih i velikih preduzeća i bitan su pokazatelj namere Vlade RS da se ova oblast  znatno unapredi. Razvoj ekonomije, tržišne privrede i  privatnog sektora je ono što je nosilac razvoja u svim razvijenim zemljama, a mi, kao lokalna samouprava želimo da podstaknemo taj segment privrede“, rekao je gradonačelnik dr Slobodan Milenković.

Ana Žegarac, direktor Sektora za planiranje i razvoj RAS , istakla je da  Razvojna angencija Srbije, u saradnji sa USAID-om, već nekoliko godina unazad uspešno realizuje projekte sa partnerima iz regiona.

,,Povod današnjeg okupljanja je dodela ugovora za nabavku opreme koja će u značajnoj meri unaprediti dalji razvoj poslovanja. U prvoj godini, desetoro dobitnika ostvarilo je pravo na bespovratna sredstva kroz kupovinu opreme za obradu drveta, preradu hrane, kada za pasterizaciju, posebnih sekača za šumsko bilje, motokultivatora, IT opreme, štampača. Razvojna agencija Srbije i u 2017. godini ima različite programe podrške, kako za početnike tako i za preduzeća, koji žele da unaprede svoju inovativnost i konkurentnost“, dodala je Žegarac.

Biljana Stanković, direktorka Centra za razvoj Jablaničkog i Pčinjskog okruga, zaključila je da su rezultati ovog projekta poboljšanje poslovanja privrednika,  kroz grantove, obuke i  posebnog  programa mentoringa, koji omogućava individualni pristup i pomoć.

Osam korisnika PSD projekta, po troje iz Vranja i Leskovca i dvoje iz Bujanovca, dobili su sredstva u ukupnom iznosu od oko 64.000 dolara. Projekat finansira USAID preko Razvojne agencije Srbije, u saradnji sa regionalnim razvojnim agencijama u Leskovcu, Novom Pazaru, Užicu i Kraljevu.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

© 2020 TV Info Puls.Sva prava zadržana. Dizajn CDSVranje

Please publish modules in offcanvas position.