Prvi trening centar na jugu Srbije

U Vranju je održana prezentacija trening centra za obuku radnika, koju su organizovali ,,Top Sofa" i Agencija VEEDA. Prisutne zvanice pozdravio je gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković ističući značaj ovakvog jednog centra, koji će mladim ljudima omogućiti da steknu znanje i veštine za rad u fabrici ,,Top Sofa", koja bi trebalo da počne sa radom u januaru.

,,Izuzetno mi je drago što će zaživeti trening centar jer to znači smanjenje broja nezaposlenih lica. Prema očekivanjima više od 400 ljudi imaće priliku da u ,,Top Sofi" dobiju posao. Spremni smo da svim investitorima, kako domaćim, tako i inostranim pružimo punu podršku, i to činimo sprovođenjem brojnih podsticajnih mera", rekao je gradonačelnik dr Milenković.

Prisutnima se obratila Maja Janjević Siviera, koja je prisutne podsetila da ,,Top Sofa" radi od 2010. godine u Vranju i da je u ovom preduzeću uposleno 110 radnika, i da je motiv za otvaranje trening centra stvaranje kvalifikovane radne snage, koja može da ispuni standarde tržišta.

,,Gradonačelnik i njegov tim dali su nam punu podršku u realizaciji ovog projekta, i ovakav odnos prema privrednicima treba da slede i ostale sredine", rekao je Goran Kostić, vođa projekta ,,Razvoj privatnog sektora na jugu Srbije" koji uz podršku Švajcarske agencije za razvoj i saradnju sprovodi Agencija VEEDA.

O svojim iskustvima i saradnji sa agencijom govorio je i Vladan Đorđević direktor kompanije ,,Matis" iz Ivanjice, kao i direktorka Visoke škole primenjenih strukovnih studija Svetlana Trajković, koja će se takođe uključiti u rad trening centra.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

© 2020 TV Info Puls.Sva prava zadržana. Dizajn CDSVranje

Please publish modules in offcanvas position.