Turci i Nemci u Jumku

Za privatizaciju Jumka zainteresovano je nekoliko kompanija iz Turske i Nemačke, izjavio je predsednik Nadzornog odbora u toj kompaniji Branislav Popović.Popović je dodao da se još ne zna kada će početi proces privatizacije.Odluku o privatizaciji donosi Ministarstvo privrede, a mi za sada nemamo informacije kada će taj proces početi.

Za nas je najbitnije da Jumko i sada pozitivno posluje, da imamo obezbeđene poslove i da možemo da smanjujemo dugovanja", kazao je Popović agenciji Beta. On je dodao da su predstavnici zainteresovanih kompanija iz Turske i Nemačke, danas i juče posetili to vranjansko preduzeće.

 Popović je ocenio da bi Jumko mogao i ovu godinu da završi pozitivno, ali da ima nekoliko milijardi dinara raznih dugovanja iz prethodnog perioda. Prema njegovim rečima kompanija je, zahvaljujući izdvajanjima iz tekućih prihoda, uspela da u proteklih godinu dana ukupno dugovanje smanji za oko milijardu dinara. 

Jumko pozitivno posluje i zato za državu više nije prioritet za privatizaciju. Država mora prvo da privatizuje preduzeća za koja izdvaja novac", rekao je Popović i dodao da Jumko od septembra 2014. godine ne dobija nikakvu novčanu pomoć od države. 

Jumko je jedina tekstilna kompanija u Srbiji koja ima zaokružen proces proizvodnje, poseduje oko 150.000 kvadrata poslovnog prostora u Vranju i u nekoliko pogona u drugim opštinama Pčinjskog okruga. 

U tom akcionarskom društvu 62 odsto je u vlasništvo države, zaposleno je 1.600 radnika od kojih se 300 radnika izjasnilo za socijalni program.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

© 2020 TV Info Puls.Sva prava zadržana. Dizajn CDSVranje

Please publish modules in offcanvas position.