Za privatizaciju Jumka zainteresovano je nekoliko kompanija iz Turske i Nemačke, izjavio je predsednik Nadzornog odbora u toj kompaniji Branislav Popović.Popović je dodao da se još ne zna kada će početi proces privatizacije.Odluku o privatizaciji donosi Ministarstvo privrede, a mi za sada nemamo informacije kada će taj proces početi.

Za nas je najbitnije da Jumko i sada pozitivno posluje, da imamo obezbeđene poslove i da možemo da smanjujemo dugovanja", kazao je Popović agenciji Beta. On je dodao da su predstavnici zainteresovanih kompanija iz Turske i Nemačke, danas i juče posetili to vranjansko preduzeće.

 Popović je ocenio da bi Jumko mogao i ovu godinu da završi pozitivno, ali da ima nekoliko milijardi dinara raznih dugovanja iz prethodnog perioda. Prema njegovim rečima kompanija je, zahvaljujući izdvajanjima iz tekućih prihoda, uspela da u proteklih godinu dana ukupno dugovanje smanji za oko milijardu dinara. 

Jumko pozitivno posluje i zato za državu više nije prioritet za privatizaciju. Država mora prvo da privatizuje preduzeća za koja izdvaja novac", rekao je Popović i dodao da Jumko od septembra 2014. godine ne dobija nikakvu novčanu pomoć od države. 

Jumko je jedina tekstilna kompanija u Srbiji koja ima zaokružen proces proizvodnje, poseduje oko 150.000 kvadrata poslovnog prostora u Vranju i u nekoliko pogona u drugim opštinama Pčinjskog okruga. 

U tom akcionarskom društvu 62 odsto je u vlasništvo države, zaposleno je 1.600 radnika od kojih se 300 radnika izjasnilo za socijalni program.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240