Odlazeća prištinska Vlada Aljbina Kurtija odlučila je da izdvoji pola miliona evra za podršku Preševu, Medveđi i Bujanovcu, koje naseljavaju većinski Albanci, a u situaciji izazvanoj pandemijom korona virusa, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Poseban doprinos na realizaciji ove pomoći, kako navode, imao zamenik ministra finansija Illjir Aljiju, koji je poreklom iz sela Kapti u opštini Medveđa.

Dalje se navodi i da je prištinska Vlada svesna obaveze koju ima prema albanskom stanovništvu koje živi na jugu centralne Srbije, a prema saopštenju, opštinama Preševo i Bujanovac namenjeno je po 200 hiljada evra, a Medveđi 100 hiljada evra

Kako saznaju Bujanovačke, novac je na račune opština legao u sredu, posredstvom „Dojče banke“, a v.d. predsednika vlade u Prištini Albin Kurti objavom na fejsbuku je poručio da se „izdvajanjem ovih sredstava pokazuje interesovanje za stanovništvo koje tamo živi“.

Vest o dospeću sredstva je potvrdio i predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi nazvavši ovo velikim korakom napred i konkretnom realizacijom.

Prema njegovim rečima, opština Bujanovac će novac iskoristiti za kupovinu sanitetskog vozila i medicinske opreme, pomoć malim preduzetnicima i za pakete pomoći za 200 materijalno najugroženijih porodica.

Predsednik opštine Preševo Šćiprim Arifi rekao je da sredstva idu za mikro preduzeća, a očekuje se i da se plate zaposlenih u Domu zdravlja povećaju.

Novac će biti raspodeljen i penzionerima koji su šest nedelja boravili u svojim domovima, kazao je Arifi za prištinski Klan Kosova.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240