LESKOVAC: Uređenje Parka 9 Jugovića započeto je pripremnim radovima za postavljanje fontane koja je nekada krasila centralni gradski park.

Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je kazao da je Park 9 Jugovića jedna od najstarijih gradskih uređenih površina i jedno je od omiljenih mesta okupljanja svih generacija.

- Od izgradnje, u parku su rađene samo sitnije popravke i održavanja. Da bismo sačuvali specifičnosti našeg grada, poput fontane koja je krasila gradski park, odlučili smo da je premestimo ovde uz maksimalno očuvanje trenutnog izgleda parka. Vrednost radova na premeštanju fontane iznosi 4,4 miliona dinara - istakao je Cvetanović, prenosi sajt Grada Leskovca.

Prema njegovim rečima, ovi radovi nisu kraj ulaganju u 9 Jugovića.

- Očekuje nas uređenje nižeg nivoa parka, gde decenijama, osim uređenja stepeništa u šta je uloženo 880.000 dinara, nije bilo većih rekonstrukcija. Radovi u vrednosti od oko 3 miliona dinara podrazumevaće uređenje postojećih pravaca, izgradnju novih i uređenje postojećih staza i postavljanje ograde sa zapadne strane. Što se tiče gornjeg dela parka, tu smo izgradili teretanu na otvorenom, i u ovoj godini, verovatno krajem leta, očekuju nas radovi na postojećim stazama i definisanje sportske staze za trčanje – najavio je gradonačelnik i pohvalio udruženja mladih Hisarski šampioni i Logos koji su sopstvenim inicijativama postavili rampu za osobe sa invaliditetom, uredili manje staze, stepenište i posadili četinare oko parka.

Izvor: eKapija

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240