LESKOVAC: Farmaceutska kompanija Teva objavila je da u sklopu restrukturiranja svoje globalne proizvodne mreže namerava da svoje proizvodne operacije u fabrici Zdravlje u Leskovcu prepusti novom strateškom partneru.

- Ova odluka je bazirana na Tevinom strateškom planu optimizacije i unapređenja efikasnosti svojih globalnih kapaciteta kroz redukciju troškova u skladu sa zahtevima tržišta i ni u kom slučaju nije zasnovana na bilo kakvim nedostacima ili problemima u pogledu poslovnih performansi ili zahteva kvaliteta koji se odnose na fabriku Zdravlje i njene zaposlene - navedeno je na sajtu komanije Actavis, koja je članica Teva grupe.

Fabrika Zdravlje postala je deo Teve 2016. godine tokom globalne akvizicije kompanije Actavis. Zdravlje je jedna od najsavremenijih fabrika u regionu i veći deo svoje proizvodnje plasira na najveća svetska tržišta.

Lekovi iz ove fabrike deo su terapije mnogih pacijenata u Srbiji i regionu, kao i pacijenata na oko 40 tržišta širom sveta. Zdravlje je jedan od najvećih snabdevača domaćeg tržišta lekova, ali i jedan od najvećih izvoznika u Srbiji.

- Tokom procesa tranzicije i preuzimanja od strane novog strateškog partnera biće obezbeđeno kontinuirano snabdevanje svim lekovima u skladu sa ranije preuzetim obavezama prema tržištu Srbije i u drugim zemljama. Sa novim strateškim partnerom biće ugovoren nastavak proizvodnje dela portfolija lekova Teve za naredne dve do tri godine, kako bi se obezbedilo dovoljno vremena svima na prilagođavanje novim okolnostima - napominje se.

Dodaje se da bi ovaj proces trebalo da bude okončan do kraja 2020. godine.

Izvor: eKapija

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240