Penzioneri kojima penzije dostavljaju poštari na kućni prag svoj novac će dobiti najkasnije u nedelju. Dostava na kućne adrese za 190.000 korisnika će se obavljati tokom narednih pet dana. Ovo obećanje dali su nadležni u Javnom preduzeću "Pošte Srbije" posle opravdane brige najstarijih sugrađana da svoja mesečna primanja neće dobiti na vreme.

Štrajk dela radnika sa najnižim platama u ovom javnom preduzeću, među kojima su i poštari, razlog je za usporenu isplatu penzija na šalterima i novu organizaciju isplata na kućnu adresu. U većini pošta širom Srbije u utorak nije bilo gužvi, ni dugačkih redova, a korisnici su mogli uglavnom bez problema da podignu svoja primanja. Umesto od 8 do 19 časova, zbog obustave rada dela kolega, službenici su penzije delili od 10 do 17 sati. Potpuna blokada uglavnom se odnosila na predaju i prijem paketa.

U utorak su svoj novac podizali oni koji penzije primaju preko tekućeg računa. Danas su na redu oni koji nemaju otvorene račune u banci, bilo da sami dolaze do šaltera ili im poštari novac nose na ruke.

PAKETE ĆE DELITI PO PRIORITETIMA

Potpunu obustavu rada zaposleni sprovode u 90 od ukupno 1.536 pošta. U "Pošti" najavljuju da bi pošiljke čije isporuke kasne trebalo u najskorije vreme da budu isporučene do krajnjih destinacija.

- Uspostavljene procedure podrazumevaju davanje prednosti prioritetnim pošiljkama, poput medicinske opreme i materijala, hitne zdravstvene dokumentacije, prioritetnih pošiljaka važnih institucija i računa velikih korisnika, koji pokazuju puno razumevanje i saradnju - ističu u "Pošti Srbije". - Molimo korisnike za razumevanje kako bismo prvo isporučili prioritetne pošiljke, uz napomenu da odgovorno stojimo iza preuzetih obaveza i da će svi potražni postupci i reklamacije biti blagovremeno rešavani.

Izvor i foto: Večernje novosti

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240