U poslovnom svetu je poznat podatak da je nemačka Kompanija „Knauf“ svetski lider u proizvodnji izolacionih materijala.

Međutim, malo je poznat podatak da ova Kompanija posluje u preko 100 zemalja sveta u kojima ima oko 200 fabrika koje skupa zapošljavaju nešto preko 20.000 radnika.

Takođe, manje je poznat podatak da Kompanija „Knauf“ u Srbiji ima četiri izuzetno moderne fabrike u čiju tehnologiju je plasirano oko 50 miliona evra.

„Knauf Insulation“ je u opštinu Surdulica stigao 2005. godine,u vreme tranzicionih promena i proizvodnju započeo na temeljima ondašnje fabrike „Vunizol“.

Naime, posle akvizicije fabrike u Surdulici usledio je veliki investicioni projekat, gde je instalirana potpuno nova linija za proizvodnju kamene mineralne vune, sa najsavremenijom opremom za godišnji proizvodni kapacitet od 42.000 tona gotovih proizvoda.

Tihomir Civkarovski, generalni direktor ove firme za područje Balkana,  Kipar i Maltu kaže da je danas ova moćna kompanija izuzetno prisutna pre svega na srpskom tržištu građevinarstva.

Srbija ima veliki potencijal za energetsku obnovu zgrada jer rasipa ogromnu količinu energije za grejanje i hlađenje objekata sa nepostojećom ili nedovoljnom termičkom izolacijom.

Druga značajna prednost je spremnost stručne javnosti da usvaja i primenjuje najnovija dostignuća i tehnologije u izgradnji koje se primenjuju u razvijenom svetu.

Oni svojom otvorenošću doprinose da se lakše, brže i kvalitetnije gradi u Srbiji. „Knauf Insulation“ svojim proizvodnim programom i ekspertizom je značajan partner u svemu tome.

"Naši standardi su apsolutno isti svuda u svetu, jer mi radimo sa najsavremenijom tehnologijom i najkvalitetnijim materijalima, tako da nije bilo mnogo teškoća da uspostavimo tesnu saradnju sa srpskim sektorom građevinarstva ", kaže Civkarovski.

Na pitanje da li „Knauf“ svojom proizvodnjom zagađuje životnu sredinu, direktor odgovara da to jednostavno nije istina i da je ova tema prisutna samo u krugovima laika.

"Mi danonoćno sarađujemo sa najvećim svetskim stručnim  institucijama iz ove oblasti, tako da našom proizvodnjom apsolutno ne ugrožavamo prirodnu ravnotežu".

On na kraju kaže da bi se pre moglo reći da „Knauf“ svuda u svetu, svojom proizvodnjom i smanjenjem emisije ugljen-dioksida, u stvari  spasava planetu

Kompanija Knauf Insulation 2020. godine obeležava 15 godina poslovanja u Srbiji.

Prema rečima Civkarovskog,u planu je ugradnja dodatnih filtera za prečišćavanje vazduha u fabrici u Surdulici, koji će obezbediti usaglašenost sa novim EU propisima koji stupaju na snagu 2020. Godine.

Pored toga, u planu je investicija u opremu koja će omogućiti dodatno unapređenje kvaliteta proizvoda, kao i veći stepen automatizacije u procesu proizvodnje.

U zavisnosti od prioriteta naše grupacije, moguća su i daleko veća ulaganja u naredne dve godine,kaže Civkarovski.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240