Pod sloganom ,,Plati karticom i pobedi" u toku je takmičenje gradova i opština ,,Šampioni bezgotovinskog plaćanja" koje organizuju Kancelarija za IT i eUpravu, u saradnji sa NALED-om i uz podršku kompanija Mastercard i Visa. Učestvuje 60 gradova i opština koji su omogućili plaćanje taksi i naknada platnim karticama na šalterima.

Vranje je to učinilo među prvim lokalnim samoupravama, i pos terminali se nalaze u Uslužnom centru Gradske uprave, Odeljenju za inspekcijske poslove i Odeljenju za urbanizam. Pobednici će biti izabrani prema broju ostvarenih plaćanja karticama na šalterima u odnosu na broj stanovnika, u periodu od 1. jula do 31.decembra.

Prvoplasirana lokalna samouprava biće nagrađena dečijim igralištem u vrednosti od 20.000 evra, pet prvoplasiranih dobiće internet prezentaciju ,,U službi građana", a prvih 10 gradova i opština plaketu ,,Šampioni bezgotovinskog plaćanja" koja će biti uručena na završnoj konferenciji u Beogradu.

Bezgotovinske transakcije za građane i privredu znače niže troškove plaćanja, veću efikasnost i bezbednost. Država dobija transparentnije finansijske tokove, priliku za bolje ubiranje poreza i brži ekonomski razvoj.

Takmičenje je jedna od aktivnosti predviđena novim Nacionalnim programom za suzbijanje sive ekonomije, a na prošlogodišnjem pod nazivom ,,Uzmi račun i pobedi" grad Vranje je osvojio prvu nagradu.

Dobijena sredstva, po odluci građana koji su glasali, iskorišćena su za rekonstrukciju sanitarnih čvorova u OŠ ,,J.J.Zmaj". 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240