Ministar bez portfelja u Vladi Republike Srbije zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović uručio je danas predstavnicima 24 lokalne samouprave i organizacije ugovore o dodeli sredstava za projekte u okviru Programa podrške razvoju i promociji ženskog inovacionog preduzetništva.

Vranje je zajedno sa Regionalnom razvojnom agencijom Pčinjskog okruga apliciralo sa projektom ,,Inovacije u funkciji razvoja ženskog preduzetništva", a ugovor je uručen šefici kabineta gradonačelnika Sanji Zlatković.

Ministar Popović je, uoči uručivanja ugovora, istakao da su budućnost Srbije nove tehnologije, inovacije i žensko preduzetništvo, uz napomenu da je za pomenute projekte izdvojeno sto miliona dinara.

Prema njegovim rečima, projekti koji će se sprovoditi najviše se tiču mentorstva za razvoj preduzetništva, obrazovanja u IT sektoru i obrazovanju za blokčejn. Ministar je naglasio da je Srbija prepoznata kao jedna od najboljih destinacija u svetu za razvoja start ap kompanija, za inovaciono preduzetništvo, a posebno za gejming industriju.

Siguran sam da će ovi grantovi pomoći da neke devojčice, devojke, žene, krenu istim stopama i da otvore svoje start ap kompanije koje će uticati na razvoj njihovih lokalnih samouprava, povećati BDP i osnažiti ekonomiju zemlje, zaključio je Popović.