Vlada odlučila – poskupljuju šećer i piletina

Umesto 102,99 dinara, šećer će od sada koštati 109,99 dinara, propisala je Vlada Srbije novu maksimalnu cenu ove namirnice.

Komisija za kontrolu jedino od Geoksa tražila da vrati 400 miliona dinara državne pomoći, zahtev pred Upravnim sudom

U 2021. godini doneto je jedno rešenje o nezakonitoj državnoj pomoći i zatraženo njeno vraćanje, a firma "Tehnikal development" osporila je tu odluku na Upravnom sudu, rekao je danas predsednik Komisije za dodelu državne pomoći Vladimir Antonijević.

Inflacija sve veća – u avgustu dostigla 13,2 odsto

Potrošačke cene u avgustu 2022. godine, u poređenju sa istim mesecom prethodne godine, povećane su za 13,2 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Prihodi Alfa plama veći 26 odsto za prvih šest meseci 2022.godine

Vranjski proizvođač peći i štednjaka, Alfa plam povećao je prihode u prvoj polovini 2022. godine 26,7 odsto, saopštila je u petak brokerska kuća Momentum Securities.

Prosečne plate u julu najveće u javnom sektoru, najmanje kod preduzetnika

Prosečna julska neto plata u javnom sektoru je iznosila 76.123 dinara i bila je za više od 4.000 dinara veća od proseka van javnog sektora, koji je iznosio 71.864 dinara, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku (RZS).

Mali: Minimalna zarada od januara 40.020 dinara

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas, posle sednice Socijalno-ekonomskog saveta, da će od januara minimalna zarada biti 230 dinara po satu, to jest 40.020 dinara.

Većinski vlasnik Alfa plama namerava da preuzme akcije manjinskih akcionara

Većinski vlasnik vranjskog Alfa plama, Amasis, objavio je posle današnjih velikih transakcija na Beogradskoj berzi, nameru za preuzimanje preostalih akcija koje se nalaze u rukama manjinskih akcionara, saopštila je brokerska kuća Momentum.

Uredba o ograničavanju cena ostaje na snazi dok traje kriza

Uredba o ograničavanju cena osnovnih životnih namirnica biće na snazi sve dok bude potrebe za njom, ali je izvesno da će država vrlo brzo krenuti sa deregulacijom te odluke, odnosno da će početi da isključuje pojedine namirnice sa te liste, izjavio je Uroš Kandić, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija.

Sindikati traže minimalac od 43.000 dinara do kraja godine

Predstavnici Saveza samostalnih sindikata Srbije (S S S S) i Ujedinjenih granskih sindikata (UGS) Nezavisnost traže da se minimalna cena rada do kraja godine poveća na 43.000 dinara.

Od septembra u Srbiju dolazi oko 30.000 radnika

Zahvaljujući povezivanju nacionalnih elektronskih sistema Srbije, Severne Makedonije i Albanije u okviru inicijative „Otvoreni Balkan” svaki zainteresovani građanin iz ove tri države moći će od ovog septembra prvi put slobodno da pristupi jedinstvenom tržištu rada.

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240