Vranjska kompanija Alfa-Plam i ove godine je dobitnik priznanja „Kapetan Miša Anastasijević” za najuspešniju kompaniju na jugu Srbije, saopštila je ova kompanija.

Banka Poštanska štedionica će sutra isplatiti jednokratnu pomoć u iznosu od 100 evra za još 145.581 korisnika koji su se lično prijavili putem portala ili kontakt centra Uprave za trezor.

Korona virus ima jako negativne posledice na privredu,s obzirom da je privreda stala,da je tržište zaustavljeno i da u prethodnom periodu nije bilo ponude i potražnje,rekao je za TV Info Puls Slađan Disić,predsednik parlamenta privrednika RKP Jablaničkog i Pčinjskog Upravnog okruga i generalni direktor  kompanije Simpo.

Regionalna razvojna agencija Pčinjskog okruga doo Vranje, u saradnji sa Ministarstvom privrede i Razvojnom agencijom Srbije,  pruža besplatnu podršku klijentima kako bi lakše prebrodili ekonomske posledice pandemije izazavane virusom COVID 19.

U Vranju je danas organizovan sastanak sa privrednicima Pčinjskog okruga na kojem su predstavljene  mere  i mehanizmi Vlade Republike Srbije u cilju lakšeg prevazilaženja ekonomskih posledica izazvanih pandemijom virusa Covid 19.

Klanica Živinoprodukt u Ristovcu kod Vranja bila je u stečaju, menjala više puta vlasnike i zakupce.Iz stečaja je klanicu kupila firma "Dobrovoljci" pre dve godine, uložili su oko milion evra u tehnologiju, zaposlili 16 radnika.

Od danas svi punoletni građani Srbije sa važećom ličnom kartom i prebivalištem u Srbiji moći će da se prijave za pomoć od 100 evra preko sajta Uprave za trezor, rekao je ministar finansija Siniša Mali za RTS.

„Do kraja tekuće godine trebalo bi da bude definisan poseban program za razvoj juga Srbije, u cilju podsticaja proizvodnje i otvaranja novih radnih mesta“, rekao je između ostalog ministar finansija Vlade Republike Srbije Siniša Mali, nakon sastanka Parlamenta privrednika Regionalne privredne komore (RPK) ,održanom u prostorijama kompanije „Simpo“.

Danas isplata posebne novčane naknade,saopštili su iz Nacionalne službe za zapošljavanje.

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković održao je konferenciju za novinare na kojoj je bilo reči o paketu mera koje je grad Vranje pripremio kako bi se prevazišla teška ekonomska situacija usled pandemije izazvane koronavirusom.

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240