Nezavisni sindikat policije (NSP) potpisaće do kraja nedelje Aneks Posebnog kolektivnog ugovora sa Ministarstvom unutrašnjih poslova, kojim se dodatno unapređuje položaj policijskih službenika, tako da će prava zaposlenih u MUP-u

ubuduće, tamo gde je to povoljnije po njih, biti izjednačena sa pravima ostalih državnih službenka. 

"Izuzetno smo zadovoljni činjenicom da je poslodavac imao sluha za predloge NSP, kojima se trudimo da poboljšamo položaj i proširimo mogućnosti svih policijskih službenika", rekao je predsedavajući predsedništva NSP Velimir Lukić navodi se u saospstenju tog sindiakta. 

Prema rečima Lukića, NSP se od prvog dana zalagao da se prava zaposlenih u MUP-u unaprede, što će posle potpisivanja osnovnog ugovora i njegovog Aneksa biti u značajnoj meri i postignuto.

NSP u saospstenju naglašava da, uprkos pokušajima Policijskog sindikata Srbije (PSS) da diskredituje potpisani Posebni kolektivni ugovor peticijama izdejstvuje njegovo poništenje, raskida ugovora sa MUP-om neće biti, jer je on povoljan za zaposlene. 

Kako se NSP od prvog dana zalagao da se prava policijskih službenika prošire, kao potpisnik osnovnog PKU sa poslodavcem, NSP će potpisati i Aneks ugovora.

Aneksom se u potpunostni otklanjaju nedostaci i nedoumice osnovnog ugovora koji je NSP ranije potpisao sa ministrom unutrašnjih poslova Srbije Nebojšom Stefanovićem, napominje se u saopštenju sindikata. 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240