Počele žurke na otvorenom u Vranju. Na novom šetalištu u Vranju, sinoć je organizovana žurka na otvorenom, pa su ljubitelji ovakvih skupova uživali uz prilično glasnu muziku za početak radne nedelje. Bašta poslastičarnice na šetalistu,

sinoć je bila prepuna, pa na nezadovoljne građane kojima je smetala buka, niko nije obraćao pažnju, sve dok nije prema rečima očevidaca reagovala Komunalna policija. Oni koji vrše vlast u Vranju i koji su se saglasili sa odlukom da na pomenutom šetalištu bude strogo zabranjeno svako postavljanje montažnih objekata, bašti kafića, i tezgi, sinoć su nam pokazali kako se ta odluka poštuje.  Nedavno je i Branimir Stojančić, portparol Gradskog veća, pokušao da zaštiti svoje partijske kolege najpre pričom o nekakvom  konkursu i dozvolama, da bi na kraju rekao da će svi morati da poštuju Skupštinsku odluku i da neće biti povlašćenih jer zabrana važi za sve. Slušajući Stojančića, svako bi pomislio da ima istine u njegovom izlaganju, dok ga sinoć organizovanjem “žurke na otvorenom” nije demantovao njegov partijski drug.

Ako  realno posmatramo situaciju, Branimir Stojančić  je čovek zadužen za socijalu i deljenje socijalne pomoći, tako da se bavi uglavnom biranjem ljudi iz po njegovoj proceni “ugroženih” porodica za radno angažovanje, hraniteljstvom i mnogim drugim važnim stvarima koje unapređuju našu socijalnu sliku, pa ne možemo da očekujemo da bude upućen u sva lokalna dešavanja. Dakle, da se vratimo priči o odluci koja važi i za naše sugrađane i za lokalne političare. Da nema zaštićenih i da naši lokalni funkcioneri poštuju ono što su nametnuli običnim građanima, mogli su da se uvere svi koji su sinoć želeli da iskoriste  veče i u miru prošetaju jedinim šetalištem u gradu. Da li je sada na snazi merenje buke u gradu i da li se sada pišu kazne onima koji ne poštuju odluke naših odbornika i većnika, pitali smo načelnika Komunalne policije Srđana Stošića. On nas je odmah uputio na svog zamenika Dejana Pešića, uz obrazloženje da je na odmoru. Međutim, kada smo dobili gospodina Pešića, dobili smo i odgovor da on nije ovlašćen da daje bilo kakve izjave bez odobrenje načelnika pa smo morali da se vratimo na staru adresu i opet kontaktiramo načelnika Komunalne policije. Srđan Stošić, pažljivo biranim rečima, objasnio nam je da je Komunalna policija reagovala na poziv građana i upozorila vlasnika poslastičarnice na pritužbe, nakon čega je muzika prekinuta.  Na naše pitanje, kako nekom može biti dozvoljeno da u zabranjenoj zoni postavi baštu kafića, Stošić je jos pažljivijim rečima pokušao da objasni da su u pitanju neke posebne komisije i odluke i da se obratimo Nebojši Zupančiću koji je predsednik iste.  

Gospodina Nebojšu Zupančića, nažalost nismo uspeli da dobijemo jer se nije javljao na telefon, tako da se nadamo da ćemo njegov odgovor dobiti drugom prilikom. Po ugledu na poslastičarnicu koja usred nedelje priređuje žurke,i drugi objekti na istom šetalištu su izbacili svoje bašte. E sada, ukoliko oni ne poseduju tu “dozvolu” verujemo da ce Nebojša Zupančić koji je predsednik te komisije reagovati i naložiti njihovo uklanjanje, kao što je ranije učinjeno sa baštom “Simpo LUX”.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240