CDI uručio vrednu donaciju vranjskom zdravstvenom centru

Aktivisti Nevladine organizacije Centar za društvene integracije rukovodstvu vranjskog Zdravstvenog centra uručili su humanitarnu pomoć u vrednosti od pola miliona dinara koju su u protekle dve nedelje prikupili za četiri vranjske kovid bolnice i obolele pacijente.

Anita Stojanović, predsednica CDI u Vranju, je istakla da je veliki broj Vranjanaca, vlasnika privrednih preduzeća u gradu ali iz cele Srbije donirao pomoć u novcu, medicinskom materijalu, sredstvima za  dezinfekciju i higijenu ruku.

„Tako se na račun naše organizacije slilo oko 200.000 dinara. Dobili smo 7 stalaka za infuziju,10 aparata za merenje pritiska, 7 pulsnih oksimetara, 11 digitalnih toplomera, 70 vizira, 250 komada zaštitnih maski, 1.030 komada rukavica, 15 litara tečnog sapuna, 148 litara medicinskog alkohola, 4,5 litra sredstva za dezinfekciju, dva ručna i tri velika frižidera sa komorom za zamrzavanje, a prikupili smo i značajne količine ubrusa, toaletnog papira, vlažnih maramica, higijenske vate, dozera za tečni sapun, sapune i mineralnu vodu.“, istakla je Stojanovićeva.

Ona se i ovom prilikom zahvalila svim donatorima koji su se priključili akciji pomoći vranjskim covid bolnicama i naglasila da ova pošast koja preti da ugrozi ceo svet može da se pobedi samo ako se ljudi udruže i složno krenu da se bore protiv zajedničkog neprijatelja.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

trenutno
min
max
pritisak
vidljivost
vetar

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 060/ 0405-240