Širenje korona virusa je dosta uticalo na privredne aktivnosti u Pčinjskom okrugu jer mnoge privredne organizacije zavise od izvoza svojih proizvoda,rekao je za TV Info Puls Branislav Popović,šef kancelarije  privredne komore u Vranju Branislav Popović.

Kako je istakao,zbog nemogućnosti izvoza usled zatvaranja granica,pojedini privrednici su se veoma brzo organizovali i prešli na drugačije uslove privređivanja.

Privrednoj Komori su se mnogi javljali sa namerom da proizvode zaštitne maske. Mnoge naše firme su bez obzira na situaciju radile uz pridržavanje svih propisanih mera kaže Popović i dodaje da su se građani malo više opustili pa su sada Vranje i Surdulica najviše pogođeni.

Inače,opština Vladičin Han je najbolje organizovana opština po pitanju pandemije jer su oni odmah na početku pandemije obezbedili zaštitnu opremu.

Značajna donacija u opremi je i od kompanije Jumko koja je Zdravstvenim centrima i Lokalnim samouprava na njihov zahtev donirala maske. Jumko je u prvim nedeljama do uvoza zaštitne opreme,bio jedini proizvođač zaštitnih maski.naveo je Popović.

Privredna komora je tokom vanrednog stanja bila na raspolaganju svim privrednicima kako bi im pomogla da organizuju svoju proizvodnju u novonastalim uslovima i obezbede dozvole za rad.

Pomoć u organizaciji rada su pružili i trgovinskim radnjama koje su radile u vreme kada su penzioneri išli u kupovinu.

S obzirom da su mnogi trgovci imali problema sa dobavljačima,Privredna komora se potrudila da im pomogne da dođu do novih dobavljača,kaže Popović.  

Što se tiče mere pomoći koje donela Vlada Republike Srbije,Privredna komora je tu bila uključena od samog početka kao neko ko je zapravo preneo zahteve privrednika. .

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240