Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", samo u jednom danu u Vranju je registrovano 39 obolelih od korona virusa.

Grad na jugu Srbije postao je novo žarište opakog virusa, a članovi Kriznog štaba otkrili su i zašto je u Vranju, kao i u Leskovcu, došlo do tako brzog širenja korone. Razlog je što, kako su istakli, većina radnika fabrika u ovom delu zemlje ima domaćinstva u kojima živi nekoliko generacija. I tako je došlo do masovnog zaražavanja.

Epidemiolog dr Branislav Tiodorović upozorio je pre dva dana da je situacija na jugu Srbije i dalje nesigurna. Posebno je komentarisao epidemiološku situaciju u Vranju, gde su u jednom kolektivu korona virusom zaražene desetine radnika. Ovakva situacija u Vranju, istakao je naš ugledni epidemiolog, trebalo bi da opomene celu Srbiju.

 - Ukoliko bi broj novozaraženih počeo ubrzano da raste, ono što bismo mogli da vratimo od mera odnosilo bi se na konkretno žarište - rekao je dr Tiodorović za "Blic". - Kao mere u tom slučaju, ukoliko bi se ispostavilo kao neophodne za suzbijanje širenja virusa, mogli bi da se zatvore ili da se samo ograniči rad kafića, možda kretanja.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240