U sali Doma zdravlja održan je sastanak sa ekspertima iz Kine predvođenih Peng Džićiangom iz Centra za kontrolu i sprečavanje zaraze, koji su danas došli u Vranje kako bi sagledali situaciju i pomogli borbu protiv korone.

Na početku sastanka direktorka Zdravstvenog centra dr Ljiljana Antić i gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković preneli su kineskim ekspertima trenutnu situaciju.

U vranjskim Kovid bolnicama na Infektivnim i grudnim odeljenjima, kao i u zgradi stare Hirurgije u ovom trenutku hospitalizovan je 105 pacijenata, rekla je dr Ljiljana Antić direktorka Zdravstvenog centra dok je sa situacijom upoznavala eksperte iz Kine.

Od tog broja 55 je radnika iz fabrike nameštaja „Dodić“, uglavnom je reč o mlađim ljudima koji imaju blage ili nemaju uopšte simptome.

Zanimljiv je podatak da se prva osoba iz ove fabrike javila 11. maja, negirajući da je imala kontakt sa zaraženima. Već sutra dan se lekaru javilo više osoba iz ovog kolektiva sa respiratornim problemima. Istog dana fabrika je zatvorena i testirani su svi članovi porodica zaraženih radnika, prenosi VOM

Planiran je i još jedan sastanak u toku dana sa poslovodstvom fabrike nameštaja „Dodić“.

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240