Udruženje građana "NEXUS-Vranje" je u okviru projekta  "Unapređenje međuetničke saradnje Vranja i Tutina osnaživanjem žena i devojčica pripadnica etničkih manjina i umrežavanje relevantnih aktera iz lokalnih sredina" koji realizuje u saradnji sa partnerskom organizacijom  IMPULS iz Tutina, organizovao jedan od dva sastanka zagovaranja sa predstavnicima institucija.

Sastanku su prisustvovlii predstavnici institucija iz obrazovanja i zdravstva. Cilj sastanka je definisanje osnovnih problema žena iz etničkih manjinskih grupa (uključujući i žene migrantkinje) i biće posvećen organizaciji akcije na lokalnom nivou.

Na sastanku su prikazane lične priče aktivistkinja, koje govore o diskriminaciji žena Romkinja, a kreirane su na treningu "Transformativni dijalog kroz digitalno pripovedanje za socijalnu promenu" u periodu od 17. do 20. oktobra ove godine u Vrnjačkoj Banji.

Razmenjena su iskustva položaja žena iz manjinskih grupa iz perspektive institucija.

Ispanirana je akcija koja će biti sprovedena tokom decembra meseca, zbog potrebe osnaživanja žena i devojčica u oblasti zaštite reproduktivnog zdravlja. Akcijom će biti obuhvaćeno 100 žena i devojčica Romske nacionalnosti i migrantkinje.

Projekat finansira Evropska unija u partnerstvu sa Vladom Republike Srbije preko programa EUPRO.

TK

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240