Predsednik Skupštine grada Vranja dr Dejan Tričković uručio je nagrade najkreativnijim mladim autorima na likovnom konkursu „Budimo svi bezbedni u saobraćaju“, koji je raspisao Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vranja.

Čestitajući nagrađenima, predsednik Tričković naglasio je da Grad Vranje konstantno radi na unapređenju fizičko-tehničkih mera u zoni škola, kao i opremanju najmlađih rekvizitima za bezbednije učešće u saobraćaju.

,,Unapređenje saobraćajne kulture posebno je važno kod dece, koja su ujedno najranjivija kategorija učesnika u saobraćaju. Mališani se u ovom uzrastu osamostaljuju i kao pešaci i kao korisnici prevoznih sredstava. Stavovi koji se usvajaju u najranijem detinjstvu veoma su važni za bezbedno ponašanje u saobraćaju. Lokalna samouprava preko Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vranja, već petu godinu zaredom, tradicionalno organizuje likovni konkurs na temu bezbednosti u saobraćaju. Na ovaj način, putem igre i zabave stimulišemo decu da razvijaju znanja i pozitivne navike, kako bi dodatno uobličila svest i razmišljanje za pravilno ponašanje u saobraćaju’’, rekao je Tričković.

Na konkurs je pristiglo 129 radova, a nagrađeno je petnaestoro mališana, po tri u svakoj kategoriji.

Najbolji su dobili bicikl, drugonagrađeni biciklističke kacige i svetla, a trećenagrađeni kacige.

TK

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240