U sali Skupštine grada održana je akcija podele auto sedišta, koju je organizovao Savet za bezbednost saobraćaja grada Vranja u saradnji sa republičkom Agencijom za bezbednost saobraćaja.

Prisutnima se najpre obratio gradonačelnik dr Slobodan Milenković ističući da bezbednost mora da bude imperativ svakog društva.

,,Različitim vrstama edukacija, fizičko-tehničkim merama u zoni škola, opremanjem najmlađih učesnika u saobraćaju svetloodbojnim prslucima, svetlima za bicikle i dodelom sedišta, mi kao lokalna samouprava aktivno se uključujemo u smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, sa posebnim akcentom na decu. Danas ćemo roditeljima sa teritorije grada Vranja podeliti 145 auto sedišta za decu, u vrednosti od preko 600.000 dinara. Lokalna samouprava je preko Saveta za bezbednost saobraćaja grada Vranja obezbedila 125 sedišta, a preostali broj daruje Agencija za bezbednost saobraćaja. Moram da naglasim da je ovo ubedljivo najveći broj auto sedišta za decu koja su obezbeđena u jednoj godini, u odnosu na podele tokom prethodnih šest godina. Ovo nije samo poklon, ovo je ujedno podstrek za puno poštovanje saobraćajnih propisa i zakona, a sve korake koje preduzimamo usaglašeni su sa Nacionalnom strategijom da u 2020. godini ne bude poginule dece u saobraćaju, a da se broj povređene smanji za 50%”, rekao je gradonačelnik.

O odličnoj saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja grada Vranja i realizovanim projektima govorio je Radivoje Trifunović predstavnik republičke Agencije za bezbednost saobraćaja. ,,Grad Vranje je primer dobre prakse na unapređenju bezbednosti dece u saobraćaju.Tokom prošle godine relizovan je veliki broj značajnih projekata poput predstave ,,Pažljivkova pravila u saobraćaju” za najmlađe, pilot projekta za povećanje bezbednosti dece viših razreda osnovnih škola i centralnog takmičenja za učenike srednjih saobraćajnih škola”, dodao je Trifunović.

Nakon toga, predstavnice republičke Agencije za bezbednost saobraćaja Marijana Jovanović i Marina Spasić održale su edukaciju o pravilnom korišćenju auto sedišta za bezbednu vožnju dece.

ТК

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240