Osnovnoj školi ,,Jovan Jovanović Zmaj'' svečano je predata na upotrebu sportska sala, koja je renovirana sredstvima grada Vranja i kompanije Sport Vision, putem projekta "Vizija zdrave budućnosti" u okviru kojeg obnavlja sportske sale u školama za izvođenje nastave fizičkog vaspitanja.

U ime gradskog rukovodstva svečanosti su prisustvovali gradski većnici Zorica Jović i Nenad Đorđević.

Istakavši značaj ovog projekta, Zorica Jović je naglasila da se lokalna samouprava trudi da kontinuirano ulaže u infrastrukturne objekte u kojima borave deca: od vrtića, preko škola, visokoobrazovnih institucija i objekata za razvijanje svih vidova talenata, do prostora za razvoj individualnog i kolektivnog sporta.

,,Ipak, svesni smo da je jako teško, pre svega kada je u pitanju obnavljanje infrastrukture i da ne možemo baš sve da uradimo sami. A toga su svesni i ljudi iz društveno odgovornih kompanija kao što je to Sport Vision, koja je pokrenula projekat "Vizija zdrave budućnosti". Zahvaljujući njima, ali i gradu, koji je izdvojio sredstva u iznosu od 600 hiljada dinara za zamenu stolarije, đaci OŠ ,,Jovan Jovanović Zmaj’’ u Vranju od danas imaju novu salu i daleko bolje uslove za vežbanje. Verujem da nećemo ovde stati i da će i u narednom periodu grad Vranje imati dovoljno snage, ali i ovako dobre partnere, kako bi brojne kreativne ideje sproveo u delo’’, rekla je ona.

Gradski većnik Nenad Đorđević istakao je značaj ulaganja u objekte za razvoj sporta. ,,Školske sale su predviđene za rekreaciju, druženje i igru dece i zato treba da budu vrhunski uređene. To je prostor u kome mogu da se formiraju kvalitetni sportski timovi i pojedinci, koji će kasnije sve nas i naš grad predstavljati na najbolji mogući način’’, rekao je Đorđević.Skupu su se obratili i savetnik ministra prosvete Miloš Kovačević, direktorka marketinga kompanije Sport Vision Anja Dimitrović, kao i direktorka škole Milena Marinković.


Ovo je peta škola u Srbiji u kojoj je Sport Vision obnovio fiskulturnu salu i nastaviće da ulaže u ovaj segment obrazovanja.

TK

Izvor: Služba za odnose sa javnošću Grada Vranja

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240