Generalni direktor kompanije Knauf Insulation zadužen za zemlje Balkana, Kipar i Maltu Tihomir Civkaroski i direktor fabrike u Surdulici Jovica Mišić, sastali su se danas sa predstavnicima lokalne samouprave u prostorijama opštine Surdulica, kako bi razgovarali o važnim pitanjima u vezi sa pružanjem podrške lokalnoj sredini.

Na sastanku je zaključeno da će se nastaviti sa radom na unapređenju životne sredine opštine Surdulica, kroz realizaciju akcija koje su dogovorene na prethodnim sastancima. U skladu sa tim, kako bi se olakšao saobraćaj na ulazu u grad, omogućio bolji prilaz i parkiranje kamiona, opredeljena je parcela u blizini fabrike na ime dodatnog parking prostora.

Takođe, ovom prilikom utvrđeno je i da će se nastaviti sa izvoženjem dela sekundarnih sirovina na ovlašćenu deponiju za lagerovanje ovakve vrste materijala, na koju je od jula ove godine pa do danas izvezeno preko dve hiljade tona materijala (preko 100 kamiona). Ostatak, kroz sistem reciklaže će se i ubuduće vraćati u proizvodnju.

 Tema sastanka bila je i tehnologija koja se koristi u svim Knauf Insulation fabrikama u svetu, pa i u Surdulici, te je dogovoreno da će predstavnici opštine Surdulica, kao i predstavnici udruženja ,,Udahni duboko’’, u narednom periodu imati priliku da posete neke od fabrika koje se nalaze u zemljama Evropske Unije i uvere se da je tehnologija koju koristi kompanija u Srbiji identična onoj koja se koristi u drugim daleko razvijenim zemljama.  

 Sa novim investicijama, kao i do sad, fabrika Knauf Insulation u Surdulici koristiće i ubuduće najbolju raspoloživu tehnologiju, a od kako je prisutna u Srbiji pa sve do danas, samo u svoje pogone uložila je preko 30 miliona evra.

 

Dodaj komentar


Sigurnosni kod
Osveži

VREMENSKA PROGNOZA

PRATITE NAS

PRIJAVA

KURSNA LISTA

NEWSLETTER

Prijavite se za primanje vesti sa našeg sajta na Vaš e-mail

TV INFO PULS VRANJE

UL: Marička 20,17501 Vranje
EMAIL: tvinfopuls@gmail.com
TEL: 017/ 405-240